Ontdek de talloze voordelen van houtmassiefbouw

  • Houtmassiefbouw met het gepantenteerde Duitste Magnumboard ™
  • Dezelfde architecturale vormvrijheid
  • Totale bouwtijd amper 4 maanden
  • Uitstekende energieprestaties
  • Meest ecologievriendelijke manier van bouwen
Voordelene van houtmassiefbouw
Laat je inspireren
Houtmasiefbouw
StruyfBuilding_Icon 6

Wat is houtmassiefbouw met Magnumboard™?

Bij houtmassiefbouw bouwen we de draagstructuur van je woning - zeg maar de volledige ruwbouw zonder de gevels en de dakbedekking – met ultrastevige houten panelen.

Deze houten panelen worden volledig op maat van je ontwerp geprefabriceerd volgens het gepatenteerde bouwsysteem van het Duitse Magnumboard™, vroeger door ons verdeeld als Solidwood, nu geintegreerd in Struyf Building.

StruyfBuilding_Icon 6

Uitsparingen en leidingkokers al voorzien

Alle uitsparingen voor ramen en deuren worden al bij de prefabricatie in de platen voorzien. Datzelfde geldt voor alle leidingkokers en uitsparingen voor ventilatie- en verwarmingskanalen.

StruyfBuilding_Icon 6

Kruiselings geplaatste houtvezels

Deze houten platen zijn oersterk dankzij de homogene verlijmde opbouw van kruiselings geplaatste houtvezels. De muurplaten met een dragende functie hebben een dikte van 10 centimeter en bestaan uit vier lagen.

De niet-dragende muren meten 7,5 centimeter dik. De dikte van de overwelvende vloerplaten en (hellende) dakplaten hangt af van de te overspannen lengte.

StruyfBuilding_Icon 6

Luchtdichte ruwbouw

Een houtmassiefbouw  wordt opgebouwd uit grote panelen, waardoor er een minimum aan naden bestaat. Deze wordt zorgvuldig gedicht, wat leidt tot een volledig luchtdichte ruwbouw. Dit vormt de basis van een prima geïsoleerde woning.

Ultrasterke draagstructuur … die niet leeft, uitzet, krimpt …

Eén van de grote voordelen van houtmassiefbouw in vergelijking met andere houtbouwsystemen zoals houtskeletbouw en CLT is het gebruik van homogeen verlijmde houtplaten. 

Massief verlijmde houtvezels

Houtmassiefbouw werkt dus niet met integrale uitgezaagde planken of balken. Ook gebruiken we geen houten kaderwerk. Dankzij de massief verlijmde houtvezels bekomen we een ultrasterke draagstructuur zonder risico op houtwerking.

Met houtmassiefbouw realiseren we probleemloos gebouwen tot wel vijf verdiepingen hoog, mét een uitstekende akoestische isolatie.

Geen krimp, nooit uitzetten

De natuurlijke harsen in de houtvezels en de toegevoegde milieuvriendelijke lijm garanderen extra stevigheid. Onze houten platen krimpen niet en zetten slechts het absolute minimum uit. Barsten zijn onmogelijk. Je woning steunt rotsvast op een stabiele en solide structuur.

Vocht krijgt geen kans

Met verschillende extra voorzorgsmaatregelen voorkomen we dat vocht deze draagstructuur aantast. Daardoor bereiken we een vrijwel eindeloze levensduur, perfect vergelijkbaar met traditioneel bouwen. 

Houtmassiefbouw technisch

100% architecturale vrijheid

Houtmassiefbouw met het Duitse Magnumboard™ garandeert een volledige architecturale vormvrijheid, vrijwel hetzelfde wat ook kan met traditioneel metselwerk.

Technische uitvoeringsplannen

Architecten moeten in de ontwerpfase geen rekening houden met een eventuele latere keuze voor houtmassiefbouw. Wij vertalen vanuit onze expertise het finale architecturaal ontwerp naar technische uitvoeringsplannen voor houtmassiefbouw.

Deze technische plannen vormen de basis voor de prefabricatie van de op maat gemaakte houten wanden en vloeren.

Zorgeloos van idee naar thuishaven

Vrije afwerking binnenmuren en gevels

Afwerking van de gevels

Met het blote oog kan je aan de buitenkant een houtmassiefbouw onmogelijk onderscheiden van een traditioneel gebouwde woning. De magie zit binnenin. Bovendien geniet je voor de afwerking van de gevels een maximale keuzevrijheid.

Droom je van een pastoriewoning met gerecupereerde authentieke gevelstenen? Kan perfect met houtmassiefbouw. Of wat dacht je van een moderne woning met veel glaspartijen en bepleisterde gevels? Geen enkel probleem. Ook andere vormen van gevelbekleding of -beplating vallen perfect te combineren met houtmassiefbouw.

Afwerking van de binnenmuren

Ook voor de afwerking van de binnenmuren heb je talrijke opties. In technische ruimtes – en misschien zelfs de speelkamer voor de kinderen – behoud je het warme houtuitzicht.

Op andere plekken kan je het hout rechtstreeks schilderen, wat een ietwat ruwere uitstraling geeft.

Wil je klassieke gladde muren? Dan werken we met spuitbepleistering die je nadien in de gewenste kleur schildert. Ook een afwerking met gipsplaten (‘gyproc’) behoort tot de opties. 

Dat is thuiskomen
StruyfBuilding_Icon 6

In 4 maanden volledig woonklaar

Het klinkt te mooi om waar te zijn: na de start van de bouwwerken verhuis je binnen de 4 maanden naar je gloednieuwe droomhuis. We leggen je graag uit hoe dat lukt, zonder in te boeten op de kwaliteit van je woning of de hoogstaande binnenafwerking.

StruyfBuilding_Icon 6

Montage op de werf

De montage van alle houten wanden en draagstructuren op de werf neemt slechts enkele dagen in beslag. Voordien realiseerden we al met grote zorg de betonnen fundering, al dan niet voorzien van een (kruip)kelder.

StruyfBuilding_Icon 6

Plaatsing van ramen en deuren

Omdat we exact de grootte en de posities van de ramen en deuren kennen, gaan deze al meteen in productie na goedkeuring van het ontwerp. Hierdoor plaatsen we de ramen en deuren vrijwel direct na de montage van de binnenstructuur. 

StruyfBuilding_Icon 6

Dak en gevel samen met de technieken

Terwijl we het dak en de gevel afwerken - bijvoorbeeld met traditionele gevelstenen  -  installeren we binnen alle technieken. Dit gaat bijzonder snel. Zo moet er niet meer gekapt of geslepen worden. Alle leidingkokers en uitsparingen voor de technieken zijn al voorzien.

StruyfBuilding_Icon 6

Alle materiaalkeuzes vooraf

Er geldt slechts één voorwaarde om deze strakke timing van 4 maanden te behalen: je maakte voor de start van het bouwproces alle materiaalkeuzes, inclusief alle opties voor de interieurinrichting, keuken en badkamer. Zo staat alles tijdig klaar en zorgen wij met onze bouwpartners voor een naadloos bouwproces.

Aangenaam binnenklimaat, akoestisch perfect geïsoleerd

Hout garandeert een natuurlijke vochtregulerende werking. Bovendien komt er bij het bouwproces van een houtmassiefbouw geen water aan te pas.

Dit vermijdt het typische klamme gevoel wat er vaak in nieuwbouwwoningen heerst. Hierdoor geniet je al vanaf de eerste dag in je nieuwbouwwoning van een heerlijk en aangenaam binnenklimaat.

Houtmassiefbouw renovaies

Houtmassiefbouw voor renovaties en ‘optopping’

Ook voor renovatieprojecten biedt houtmassiefbouw heel wat mogelijkheden. De flexibiliteit van deze innovatieve bouwmethode is vrijwel eindeloos.

Je kan houtmassiefbouw zowel gebruiken voor nieuwe binnenmuren, een aanbouw op het gelijkvloers of een ‘optopping’ waarbij we een extra bouwlaag creëren.

Houtmassiefbouw werkt met een vrij lichte draagstructuur in vergelijking met bakstenen en beton, waardoor je het probleemloos kan gebruiken op een bestaande structuur.