Onze aanpak

Samen schrijven we het unieke verhaal van jouw droomhuis

Of je nu kiest voor traditioneel bouwen met steen of je opteert voor houtmassiefbouw, telkens schrijven we samen het unieke verhaal van jouw droomhuis. Stap voor stap maak je zo met kennis van zaken de juiste keuzes. In elke fase van het bouwproces mag je rekenen op persoonlijke begeleiding en advies.

Wij willen in de eerste plaats dat je geniet van het bouwproces, zonder stress of zorgen. Betrek ons daarom zo snel mogelijk in je bouwverhaal – ook als je nog geen architect hebt aangesteld - én profiteer maximaal van onze decennialange ervaring en expertise. Als premium bouwbedrijf hechten we het grootste belang aan wederzijds vertrouwen, betrokkenheid én open communicatie.

Onderstaande werkwijze geldt voor een nieuwbouwwoning die we sleutel-op-de-deur opleveren.

1. Verkenningsgesprek

We starten altijd eerst met een open verkenningsgesprek. Daarbij luisteren we naar jouw bouwwensen en geven je we graag toelichting over onze aanpak en werkwijze.

Met doelgerichte vragen prikkelen we jouw fantasie en starten we aan het eerste hoofdstuk van het verhaal. Zo voel je snel of het klikt en weet je of onze aanpak aansluit bij jouw verwachtingen.

Al een architect?

Heb je al een architect en een eerste ontwerpplan? Dan bekijken we samen de plannen en bespreken we hoe wij dit project zouden aanpakken, met een traditionele bouw in steen of houtmassiefbouw. We leggen de verschillende opties naast elkaar.

Nog geen architect?

Heb je nog geen architect? Ook dan is een verkenningsgesprek al bijzonder waardevol. Betrek ons zo vroeg mogelijk in je bouwverhaal. Wij geven begeleiding en advies doorheen het volledige bouwtraject.

Bovendien werken we binnen ons netwerk van bouwpartners nauw samen met verschillende architecten. Afhankelijk van de gewenste bouwstijl geven we je vrijblijvend de contactgegevens van één of meerdere architecten door.

Jij beslist in alle vrijheid of je al dan niet met één van de door ons voorgestelde architecten in zee gaat.

2. Richtinggevende offerte

Als de ontwerpplannen van de architect zo goed als op punt staan, werken we graag een richtinggevende offerte uit. Deze offerte lichten we persoonlijk toe, waarbij je alle tijd en ruimte krijgt om vragen te stellen.

We voorzien voor elke kostenpost een realistisch en ruim budget, volledig afgestemd op jouw wensen en verlangens. Wij bouwen iedere woning op maat en werken dus niet met standaardbestekken.

Binnen de vermelde prijzen heb je bij onze bouwpartners een ruime keuze aan keukens, badkamers, sanitaire toestellen, vloer- en wandtegels,…

Zo weet je voor het afsluiten van het aannemingscontract al perfect wat je sleutel-op-de-deur droomwoning kost.

3. Verdere besprekingen bij houtmassiefbouw

Wanneer je kiest voor houtmassiefbouw organiseren we meerdere besprekingen het ontwerpplan volledig op punt te stellen. Zo tekenen we het volledige ontwerp digitaal uit in BIM (Building Information Model), waardoor je een perfect zicht krijgt op je toekomstige woning.

Wij vertalen het plan van je architect naar technische uitvoeringstekeningen voor de verschillende houten structuurwanden en draagvloeren. Omdat deze wanden geprefabriceerd worden met alle leidingkokers en uitsparingen voor ramen, deuren en de technieken, bepalen we samen vooraf de exacte posities van stopcontacten, lichtschakelaars, ventilatiekanalen,….

Deze keuzes vooraf besparen maanden werktijd op de werf! We geven aandacht aan de kleine maar allesbepalende details. 

Pas wanneer je 100% tevreden bent, gaat jouw nieuwbouwwoning in productie. 

4. Materiaalkeuze bij onze partners

Jij kiest bij onze bouwpartners alle nodige materialen. We zorgen telkens voor een persoonlijke begeleiding en een uitstekende administratieve opvolging. Zo sta je nooit voor onaangename verrassingen.

5. We gaan van start!

Wanneer alles tot in de puntjes is voorbereid, kunnen de werken starten.

 Voor traditioneel bouwen met steen neemt de totale bouwtijd - inclusief afwerking - de gebruikelijke 1 à 1,5 jaar in beslag.

 Voor houtmassiefbouw beperken we - dankzij de uitgebreide technische voorbereiding en de prefabricatie van de houten draagstructuur - de bouwtijd tot slechts 4 maanden.

Al na enkele dagen is de volledig draagstructuur van je nieuwbouwwoning gemonteerd op de betonnen fundering met of zonder kelder. Vervolgens worden vrijwel meteen de ramen en deuren gemonteerd.

De gevel- en dakafwerking start samen met de installatie van alle technieken. Op voorwaarde dat vooraf alle materiaalkeuzes werden gemaakt, loopt de verdere binnenafwerking als een trein.

Dankzij de nauwe samenwerking met onze zorgvuldig geselecteerde bouwpartners garanderen wij een feilloze opvolging en coördinatie.